vrijdag 20 augustus 2010

speelgoed garage

Ik heb 2 jongens, het is tijd om een autogarage te gaan bouwen voor ze!

De bouwtekening is niet meer te vinden, maar ik heb hem voor jullie uitgetekend:


Ik heb 5 verdiepingen gemaakt en omdat mijn oudste al zo enthousiast er mee was begonnen te spelen, heb ik hem niet verder afgemaakt, dan dit:
Misschien dat ik ooit die lift er nog in maak... mocht je er geen lift in willen maken, dan hoef je natuurlijk niet het vierkantje van 9,5 x 13 uit te zagen, of welke maat jouw plankjes ook hebben, zonder liftschacht is hij ook stevig genoeg :)

De onderste plaat is zoals je op de foto's kunt zien 10 cm breder en heeft afgeronde hoeken, zodat de auto's makkelijk de garage in kunnen rijden.
Ik heb de balkjes en platen muv van de bovenste en onderste onderling zijn verbonden met deuvels en houtlijm, de onderste is vastgeschroefd en wat houtlijm en de bovenste alleen vastgeplakt met houtlijm.
Ook de schuine plankjes heb ik alleen vastgeplakt met houtlijm, net als de railing.

Onze bambam, aka sloopbedrijf Tvåan, heeft tot nu toe alleen de bovenste schuine plank weten los te krijgen, door er op te lopen (hij staat met kleine regelmaat boven op de garage, dat kan hij makkelijk hebben), voor de rest heeft hij alle explosies, kink kong acties en andere "gewelddadigheden" overleeft.

***toevoeging feb 2015***

En zo af en toe krijg je een bericht dat iemand nav mijn blog ook een garage heeft gemaakt.
Ik mocht de foto's van Bert gebruiken en hij heeft mijn garage als basisgebruikt en aan weerszijde garageboxen gemaakt met aan 1 kant hebben ze kanteldeuren, en hij heeft een lift!Hiervan krijg ik haast zin om na 5 jaar alsnog de garage af te gaan maken ;)

7 opmerkingen:

 1. Anoniem4/19/2015

  Mijn zoon is de trotse eigenaar van deze garage gebouwd door Opa Bert. Hij is er super blij mee en speelt er elke dag met heel veel plezier mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem4/28/2015

   Graag gedaan (Bert) !!!

   Verwijderen
  2. Anoniem8/30/2015

   Mijn vader (opa van Mees) wil ook heel graag deze garage maken. Helaas is opa niet heel handig...
   Heeft opa Bert misschien een tekening van de lift? Of andere tips?

   Verwijderen
 2. Anoniem11/07/2016

  Hallo! Ik ben naar aanleiding van je bouwtekening de garage ook aan het bouwen voor mijn zoontje. Heb er mijn eigen draai aangegeven. Ik zou je graag wat foto's willen sturen om het te laten zien.

  Groetjes tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem11/14/2016

  Kan iemand mij zeggen hoe je het beste de lift kunt maken bij deze garage? Welk mechanisme is hier het handigst bij. Graag tips!
  Zeer bedankt!
  Groetjes Quinten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem11/28/2016

  Hoi ik heb er een lift ingemaakt. Heb zelf wat uitgeprobeerd wat ik handig vond. Ik heb in de liftschacht een nis gemaakt en daarin haakt mijn liftje. Wil je best een foto sturen? Groetjes tamara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd of dat na zoveel jaar nog steeds geldt.

   Verwijderen