vrijdag 10 juni 2011

Bolderkar bankje

Voor de opvouwbare bolderkar van mijn mams heb ik een bankje gemaakt, zodat er meer plek is voor spullen in de bolderkar. Als de kinders gewoon zo in de bolderkar gaan zitten is er, in verband met de recht vooruit stekende beentjes haast geen plek meer over voor spullen of ze piepen dat de tassen/ koelbox in de weg staat.

Ik heb de breedte van de bolderkar gemeten en van een plank van 20 cm breed een bankje gemaakt waarvan de recht opstaande poten ongeveer 15 cm hoog zijn. Ik heb de poten ieder met 3 lange schroeven vastgezet, eerst voorgeboord.
Het rugstuk is van een stuk multiplex dat ong. 40 cm hoog is en net zo breed is gemaakt als het bankje, met afgeronde hoeken. Ik heb de rugleuning, die op het zit plankje leunt, op 3 plekken aan de achterkant met strookjes vastgezet aan het zit plankje (van die grijze stukjes bevestigingsmateriaal die je bij een ikea kast krijgt om de kast mee aan de muur te bevestigen) en de zit en rugleuning bekleed met foam en daarna met een stukje zeil.
Ik heb de rugleuning niet vast gemaakt, zodat we het bankje naar voren kunnen trekken in de bolderkar en dan wordt de rugleuning platter, waardoor een kind wat meer in een lig houding zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten