woensdag 4 april 2012

Snel een telefoonhoesje maken

Ik sleep de laatste tijd mijn linnentas achter me aan, nadeel: alles ligt door de war en bij het zoeken naar sleutels ens is het flink roeren tussen al mijn vrouwenzooi.

Om mijn telefoon zo veel mogelijk krasvrij te houden heb ik van een oude spijkerbroekpijp snel een telefoonhoesje in elkaar gezet.
Ik heb daarvoor gebruikt: stukje broekspijp, een stukje fleece en ik vond nog stukje klittenband en natuurlijk mijn naaimachen ;)Ik gebruik +/- 9 cm van een rechtstuk van de broekspijp (Het stukje tussen de rode strepen op het plaatje hieronder) Ik heb mijn telefoon in de broekspijp gelegd en dan even mijn telefoon erin vast gezet met speltjes om zo aan iedere kant met een marge van bijna een cm extra uit te knippen.


Ik knip daarna de de broekspijp open over de gele lijn, zo dicht mogelijk tegen de naad.
Aan de binnenzijde leg ik een stukje fleece, 1,5 cm korter dan de lengte van de opengeslagen broekspijpstuk. Ik leg de het reepje fleece en dan 1,5 cm overlappend de spijkerstof erop, zo naai ik ze aan elkaar vast, zo dicht mogelijk bij de rand van de spijkerstof. Daarna heb ik de spijkerstof om de fleece gevouwen. De andere kant van de strook fleece heb ik onder de oude naad van de spijkerstof gestopt en ook dat stukje stik ik dicht, zo dicht mogelijk op de rand van de spijkerstof. Dit word het flapje van het hoesje. Ik heb in het midden van dt fleece en spijkerstoflapje, over de andere naad van de spijkerstof de fleece nog een keer aan het spijkerstof vastgenaaid.
Daarna de telefoon op de lap fleece/spijkerstof gelegd, dichtvouwen, zoals het hoesje moet worden. Gekeken waar het klittenband moet komen, klittenband vastgenaaid. Daarna weer de telefoon ertussen en dan speltjes op de plek van waar ik hem straks dicht ga naaien, een paar keer de telefoon erin en eruitgestopt om te kijken hoe soepel of stroef dat gaat en daarna dichtgenaaid en met een soort van zigzag steek de zijkanten aan elkaar genaaid van de onderzijde tot aan het einde van het flapje.


Klaar, mijn telefoon kan nu veilig rondzwerven tussen de sleutels en andere spullen in mijn tas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten