zaterdag 17 november 2007

Ettan mag naar huis

Ons mannetje is in de afgelopen weken goed vooruit gegaan, telkens kregen we in het ziekenhuis te horen: we verwachten dit en dat van de komende tijd en binnen no-time was het mannetje al op dat punt.
De borstvoeding sleep ik aan in grote flessen Ze zeiden tegen me elke druppel behandelen we als goud, nou bij ons ligt de halve vriezer al vol met voorraad goud, er is zelfs een slangetje geknapt omdat ik zulke "pudding" had kweek  :) Soms vind ik het wel vervelend hoor tegen over andere moeders hier op het zaaltje, ik zet flessen gevuld met 330 ml borstvoeding in de koelkast, naast ini-mini flesjes met een bodempje.
Naast de flessen gekolfde melk geef ik ons mannetje zo veel mogelijk zelf borstvoeding, direct uit de tap, wel met een tepelhoedje, want het manneke is niet sterk genoeg om de tepel ver genoeg naar buiten te zuigen, ach zo werkt het ook.
Als dan na een paar weekjes eindelijk de dag is gekomen dat ons manneke mee naar huis mag, omdat hij eindelijk die grens van 2 kilo heeft gehaald, zijn we door het dolle heen, hèhè, hartelijk dank voor de goede zorg hier, maar blij dat hij naar huis mag!
Hij krijgt zolang de R in de maand zit elke maand een RS-prik en hij moet een half uur voor of een uur na elke voeding wat een ijzerdrankje krijgen. Hij krijgt een paar keer een oproep van het ziekenhuis om zijn voortgang te bekijken, maar voor de rest is het net en normale baby, beetje kleiner, maar dat zien wij allang niet meer.
Thuis aangekomen gaat alles als vanzelf, het manneke heeft in het ziekenhuis aan een strak schema gezeten (niet dat het nodig was) en thuis gaat dat prima zo door.
Ik vind het hilarisch en lief van onze Ettan dat hij alleen zijn vader onderpiest en zo zijn we opeens onverwachts vroeg een heus gezinnetje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten