zaterdag 7 januari 2012

Stoofvlees

 
 
Ik ben zelf niet zo van het vlees, maar mijn man kan je daar super blij mee maken.
 
Om het te maken heb je nodig:
runderlap

4 uien
stuk of 5 kruidnagel
laurienblaadjes
rozemarijn, Majoraan & Tijm
peperkoek ongeveer 4 plakken ofzo
azijn
donker bier

Werkwijze:
Vlees aanbraden in wat boter, ui erbij, ff bakken en dan de rest erbij, bier voorzichtig langs de kant gieten, want vlees kan schrikken van koude vloeistof en eventueel aanvullen met wat water en dan 3 of 4 uur stoven tot het vlees mals is.

Soms maak ik stoofvlees van runderlappen met rode wijn, laurierblaadjes, jeneverbessen, vind hij ook lekker.

Mocht ik eens niet de hele middag de tijd hebben dan gebruik ik mijn snelkookpan, ipv uren stoven is het dan 30 minuten op de hoogste stand.

Krijg je de pan niet leeg, geen probleem, de volgende dag schijnt het stoofpotje nog lekkerder te smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen