zaterdag 21 juli 2012

Apenkooi-bed

De jongens krijgen hun eigen kamer en daar hoort een nieuw bed bij!

Ik heb ooit in een blad een ideetje gezien, geen flauw idee meer welk blad, maar daarin stond een soort boomhuttenbed, het ene boomhutbed haaks op het andere boomhutbed.

Helaas kom ik dat haaks op elkaar zetten van de bedden niet doen, de indeling van de kamer leent zich er niet naar. Dus dan maar de bedden schuin boven elkaar.
Door de tijd heen is het idee wat aangepast, en na een weekendje bouwen hebben de jongens dit gekregen als bed:
 ik kreeg het bed niet fantastisch op de foto, maar hoop dat het voldoende te zien is.
Het is nog niet helemaal af af, maar af genoeg dat ze er van mij in mochten slapen, en wonder boven wonder, lagen ze nog best snel lekker te slapen, in plaats van het verwachte apenkooien tot in de late uurtjes.

Op de bovenste foto is de opening naar de klimtoren te zien, in die toren zitten om en om een plank tot de helft van de toren, zodat ze van plank naar plank kunnen klimmen. Vanuit die klimtoren kunnen ze via een gat in het onderste bedje terecht komen en als ze verder in de toren omhoog klimmen komen ze via een ander gat (te zien linksboven op de onderste foto) op het "balkon". Vanaf het balkon kunnen ze het hoge bed in en het hoge bed is natuurlijk ook te bereiken via het touwladder.

Ik heb het bed zo gebouwd dat de kinders er natuurlijk heerlijk doorheen kunnen, maar ook de "grote kinders" kunnen er, met soms wat wurmen, erdoorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten