zaterdag 28 juli 2012

Astrid

Als huismoeke heb ik een systeem nodig voor het schoonmaken, anders ga ik in een klap alles schoonmaken en vervolgens doe ik een hele tijd niets meer, tot ik zie dat het smerig is... en dan baal ik ervan dat ik het niet beter bij hou, want dan zou het sneller en makkelijker schoon te maken zijn.
Nou heb ik gemerkt dat een systeem alleen niet genoeg is. Netjes een lijstje gemaakt met: maandag dit doen, dinsdag dat enz. Ik heb iets nodig dat me telkens eraan herinnerd dat ik nog iets moet doen, gelukkig kan mijn telefoon mij daarbij helpen.
Astrid zit mij tegenwoordig achter mijn billen aan. Ik heb de app Astrid leren kennen toen ik en mijn vriendinnen een vrijgezellen feest gingen organiseren en een van mijn vriendinnen hield in haar Astrid bij samen met de bruid wat er nog moest gebeuren en ook voor zichzelf.
Super handig, alle organiserende dames deze app op de telefoon en het organiseren ging als een trein. Voor sommige was het afvinken van een taak zelfs zo leuk, dat als de taak er nog niet instond ze hem toch nog invoerde om daarna af te vinken :)

Ik heb nu al het feesten achter de rug is nog steeds Astrid op mijn telefoon, die voor me bijhoud welke klusjes ik nog moet doen, het was in het begin nog wel even zoeken hoe ik de irritante elementen van de app moest uizetten, zoals de automatische herinneringen, halo ik heb de widget al vol in beeld, die herinnerd mij al genoeg. Maar nu ze goed is ingesteld heb ik er veel pleizer van. Ook heb ik meerdere widgets met elk een andere lijst, waarop ik makkelijk kan zien wat ik vandaag moet doen, en op een andere pagina, wat de actieve taken zijn.


Voor vandaag is mij lijstje met taken al weer leeg! De rest van de dag "hoef" ik niets meer ;)Mijn schoonmaakrooster is trouwens:

maandag:
  • woonkamer grote beurt
  • wc kleine beurt
dinsdag:
  • slaapkamers grote beurt
  • badkamer grote beurt
woensdag:
  • woonkamer kleine beurt
  • wc kleine beurt
donderdag:
  • slaapkamers kleine beurt
  • badkamer kleine beurt
vrijdag:
  • keuken grote beurt
  • wc grote beurt
Met een uurtje per dag ben ik wel klaar, en natuurlijk hou ik de rest van de week wel de boel bij, maar zo zit er teminste regelmaat in en als ik een ik-wil-niet-poetsen-dag heb dan heb ik 2 taakjes die ik moet afwerken en dan kan ik de rest van de dag heerlijk bezig zijn met de kinders :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten