vrijdag 1 juni 2012

Nieuwe poging nieuwe kansen

De vorige keer dat ik een jurkje maate zorgde dat vooral aan het einde voor een hoop frustratie. Dat ging ik deze keer voorkomen: biaisbandje! geen gedonder met die lapjes stof die niet naar binnen willen blijven zitten. En omdat mijn dochter erg graag eigenwijs met haar handen in haar zakken wil lopen, wil ik er ook graag zakken op hebben. Zakken, juist, uuuh, mmm, zakken. Ik heb er een grote zak voorop gemaakt, ooit ergens al surfend tegen gekomen, zag er leuk uit.
Het voorpand heb ik 2 cm meer gegeven op de plek waar het hesje overgaat in het rok-gedeelte, want daar kon ik dan mooi de bovenkant van de zakophanging in vast naaien. En hoefde ik niet al te moeilijk te doen dat het patroon wel door zou lopen.
Ik heb eerst de zak met biaisband afgewerkt, daarna die 2 cm extra rand dicht genaaid, mat daarin natuurlijk de bovenkant van de zak.
De zijkanten van de zak en onderkant vastgemaakt aan het voorpand en daarna de jurk afgemaakt: ritsje erin, achterpand sluiten, voorpand en achterpand aan elkaar, hals en armsgaten afgewerkt, zoom afwerken en klaar was deze moeke.

Maar toch nog een beetje ontevreden met de afwerking, volgende keer weer wat anders proberen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten