maandag 20 mei 2013

Dino-eiland

Nadat ze de ravage op hun kamer hadden opgeruimd, mochten ze beneden komen, waar ik dit al had klaargezet, we gaan aan de slag met papier-maché en het moet een dino-eiland worden.

De kinders zijn op zoek gegaan naar materialen die we konden gebruiken: een hoog koekblik (van de jodenkoeken) voor de vulkaan, een doosje om een grot mee te maken en een plastic bakje voor het meer. 

Als eerste hebben we de vuilniszak vastgemaakt op de tafel, zodat het tafelblad ooit weer gebruikt kan worden, daarna de doosjes op de vuilniszak vastgezet met wat schilderstape. Ondertussen hebben de kinders de kranten in repen gescheurd, of een poging gedaan tot een reep scheuren. Van te voren had ik al 3 liter behang plaksel gemaakt, want dat moest 20 minuten rusten voor het klaar was, (wat trouwens rap op was en ik nogmaals 3 liter heb gemaakt).
En daarna was het tijd om lekker te gaan kliederen, met kranten en behang plaksel proppen gemaakt de grote vormen te maken, zoals de vulkaan en daarna met stroken het afgemaakt. Tvåan vond het maar vies dat papier-maché, hij hield niet zo van die vieze plakkerige handen en dat terwijl hij normaal gesproken juist van modder en slijm houdt. Natuurlijk zaten ze na een tijdje helemaal onder en dan moesten ze natuurlijk opeens allemaal plassen, dus met kranten onder de voeten geplakt naar de wc, uiteindelijk toen het eiland klaar was viel de troep enorm mee. Ze hebben bijna niet buiten het zeil gelopen of gemorst en na een lekkere douchebeurt waren we allemaal weer plakvrij. 

Nu is het wachten tot het eiland droog is:

Als het eiland droog is gaan we hem verven en ik heb mijn broer, die heeft geholpen met vele carnavalswagens, gevraagd hoe ik hem moet afwerken: blanke lak, 2 lagen.

To be continued...
 
 
3 juni 2013,
 
Het dino-eiland is dankzij het zonnetje nu eindelijk helemaal droog, dus tijd om geschilderd te worden.
Er kwam vandaag een vriendje van Tvåan spelen, die ook heel goed geholpen heeft. Voor ze met z'n vieren aan de slag gingen met kwasten en plakaatverf was er overleg: de vulkaan moet rood, het water blauw, hier komt een woestijn die geel wordt en in het midden de groene vallei.

1 opmerking: