maandag 18 augustus 2014

Luizenzakken maken & pimpen

Gisteravond, ik plof lekker op de bank en bedenk, morgen kinders weer naar school en ik ben in mijn hoofd aan het nagaan wat er allemaal mee moet.
Een van die dingen is hun luizenzak. Niet dat het krielt van de luizen op school en ik meen me te herinneren dat het zelfs geen fluit helpt tegen de luizen die luizenzakken, maar ik vind ze verdomd handig! Ik heb namelijk 3 sloddervosjes en zo'n luizenzak is dan erg handig. Ze proppen alles wat ze mee hebben en uit moeten doen om de klas in te kunnen in die zak. Bij mooi weer soms alleen hun fietshelm en 's winters zit die zak tot de nok toe gevuld met sjalen, handschoenen, dikke winterjas, regenbroek, muts enz.
Nou heb ik niet alleen 3 sloddervosjes, maar er zit ook een bambam tussen, zijn zak lag altijd op de grond, terwijl er nog een deel aan de kapstok hing... Die moet ik dus nog maken.
Die moet ik nog maken en morgen moet hij weer mee naar school. Zwaait naar de bank, en holt richting naaimachine, "Supermamma modus AAN"

De oude zak op wat stevige Ikea stof gelegd, grof omgetrokken en daarna de oude zak deels uit elkaar gepeuterd. De oude hengsels en de koortjes die bovenin de zak zitten om hem dicht te kunnen trekken herbruik ik en natuurlijk zijn naam die een vriendin van me vorig jaar erop heeft gemaakt.
Als eerste naai ik de hengsels er weer aan, dan vouw ik de bovenkant dubbel en naai een tunnel voor de koortjes. Alle applicaties er met een zigzaksteek weer opnaaien (niet te zien op de foto :))
De zak dichtnaaien en bovenaan links en recht de tunnel weer open knippen. Koortje erdoorheen en klaar!


OP de foto links is de nieuwe luizenzak van Tvåan , rechts de luizenzak van Trean, hmm, dat is nog een zaaie niet gepimpte en zo maakte ik er ook een voor haar. Terug beneden kijk ik tevreden naar de 2 mooie luizenzakken. Hmm nou heeft alleen Ettan niets nieuws aan zijn zak. Rent weer naar de naaimachine en maakt nog een derde nieuwe luizenzak. Net voor middernacht hanger er 3 mooie nieuw gemaakte/ vermaakte luizenzakken klaar om mee genomen te worden naar school.
Ik plof weer even op de bank en zet Supermamma modus weer uit.

Vanmorgen hoorde ik Ettan als eerste beneden komen, dol enthousiast springt hij met zijn luizenzak rond en haalt snel zijn broertje en zusje om samen de luizenzakken te kunnen bekijken. Dik tevreden zijn ze alledrie met het resultaat, missie geslaagd ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten