maandag 18 augustus 2014

zandkoekjes

ik heb gebruikt:
  • 260 g zachte boter 
  • 150 g poedersuiker 
  • 4 tl vanillesuiker 
  • mespuntje zout 
  • 280 g bloem

en in die volgorde in de kom gedaan en gekneed en gekneed en toen toch nog maar wat meer bloem erbij tot het niet meer aan mijn handen plakte :)
Half uurtje in de koelkast laten rusten en daarna op 170°C 15 minuten in de oven

Het is genoeg voor 3 bakblikken vol met koekjes

Afkoelen, in een mooi blikje en dan het blikje verstoppen, want omnomnom, die gaat weer veelste hard leeg


Ik had met mijn kinders het eerste 2/3 deel gebruikt om te helpen, maar het was snel te slap deeg (warme kinderhandjes) om lekker vormpjes uit te kunnen steken, wie weet een beter recept voor meer kinder-koekjes-maak-plezier ??

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen