vrijdag 21 januari 2011

Mac & cheese & bloemkool

Dit gerecht ken ik alleen maar van de films en series uit Amerika.

Zelf heb ik het de eerste keer gemaakt toen ik geen zin had in bloemkool met aardappels.
In google pasta en bloemkool ingetypt en zodoende kwam ik uit bij mac & cheese met bloemkool.
Natuurlijk had ik niet alle ingrediënten in huis dus heb ik een mix gemaakt van de verschillende recepten:
  • 400 gr macaroni
  • bloemkool in roosjes
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • kaas
Oven verwarmen op 200 °C.
Macaroni en bloemkool koken, ik doe dat bij elkaar in de pan tot de macaroni gaar is.
Bechamelsaus maken van de boter, bloem en melk, kaas erbij.
Ik weeg de kaas niet, ik kijk wat ik in de koelkast heb en gooi er plakjes/ blokjes bij tot ik denk, dat het genoeg is. De laatste keer had ik nog cheddar liggen, mjam.
Alles door elkaar roeren, in een ovenschaal doen. De ene keer strooi ik er nog kaas overheen, maar ook niet altijd.
25 minuten op 200 °C in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen