dinsdag 13 september 2011

wraps / tortilla

Paniek, te weinig tortilla's in huis om wraps te kunnen eten, dus: 
 • 300 gr bloem
 • 40 gr boter
 • 1 tl zout
 • ongeveer 250 ml water
Bloem, boter & zout mengen, steeds met wat water erbij tot het niet meer aan mijn vingers plakt, uitrollen en bakken.

Het klinkt simpel, maar ik heb het tot nu toe nog maar 2 keer gedaan, want dat uitrollen is een zwaar en vervelend karwei. Ik heb op internet een soort van tortilla pers gezien, bolletje deeg erin, persen en klaar om te bakken. Dat zou het werk wel veel gemakkelijker maken en dan zou ik ze zeker vaker maken, want ze smaakten ongekend lekker!

Oké iets minder lekker maar wel makkelijker is dit recept

De vulling maak ik zo:
 • gehakt
 • ui
 • tomaten (meestal een blik tomaten)
 • kidney bonen
 • kaneel
 • oregano
bakken en 15 minuten laten  sudderen

Op tafel zet ik:
 • warme tortilla's 
 • de gehakt bonen vulling
 • sour creme
 • mais
 • geraspte komkommer
 • blokjes advocado

Geen opmerkingen:

Een reactie posten