vrijdag 5 oktober 2012

Zelfgemaakte kinderklei

Ontbijt op, kinders wat willen julllie doen: "Ik zou graag willen kleien!" Klei gepakt, natuurlijk veelte oud geworden, uitgehard, niets mee te beginnen en een sip kijkend kind...

Dat word kijken of we zelf klei kunnen maken

Recepten genoeg te vinden, ik ga voor dit recept, omdat ik van dat recept alles in huis heb.
  • 100 gram bloem
  • 70 gram zout
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 ml water
  • 1 eetlepel olie
  • voedselkleurstof
Als olie heb ik babyolie gebruikt, ruikt zo lekker.
Alles in een pannetje doen, roeren tot het een bal vormt. Bloem op het aanrecht en de bal kneden, kijk uit de bal is heet! Kleurstof erdoor (ik gebruikte van die taartkleurstof ). Supersnel klaar en mijn sippe mannetje heeft tijden zoet zitten kleien. Alleen werd de klei plakkerig, nog maar eens opzoeken hoe dat kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten