donderdag 11 oktober 2012

Piraten shirt

Mijn oudste heeft morgen een piratenfeestje bij een vriendje thuis.
Van de week op zoek geweest naar een rood/wit gestreept shirt en gelukkig gevonden. Mijn zoon wilde graag een doodshoofd erop, want dat hebben piraten!

Mijn zoon heeft zelf op een a4tje een doodshoofd getekend en ik heb het daarna overgetrokken op het shirt.
Hem zelf op het shirt laten tekenen is gezien zijn leeftijd nog niet verstandig, want dan gaat het fout en dan moet het opnieuw en dat kan niet en dan komen de tranen, want nu is zijn shirt niet meer mooi enz. enz. drama, drama.

Nou vond ik het getekend op het shirt niet zo erg mooi, dus dan maar de lijntjes overtrekken met een zigzagsteek op het naaimachien. Alleen ging dat van geen kanten... de stof is rekbaar en dat werkt niet mee met die zigzag.
Dus een papiertje gepakt, met pritt-stift, het blaadje aan de binnenkant van het shirt geplakt waar ik wil zigzaggen. Het vastgeplakte papier zorgt er zo voor dat de stof netjes op zijn plek blijft en dat het zigzaggen weer lukt :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten