donderdag 18 oktober 2012

Thunderbird taart

De jongens zijn binnenkort jarig!
Normaal halen we 's morgensvroeg een paar taarten op, maar dit jaar na het succes van de bruidstaart, gaan we een thunderbird taart maken.
Ik ben zelf niet aanwezig geweest tijdens het maken van de taart, maar een lieve vriendin, die trouwens ook verantwoordelijk was voor de bruidstaart, heeft hem, terwijl ze op mijn jongste twee koters aan het passen was gemaakt, tof wijf!
Een andere vrindin heeft de thunderbirds 1, 2 en 3 gemaakt, ze zijn een beetje uit proportie, maar dat deert ons niet, we wisten ook niet hoe groot het eiland zou worden.

Zie hier het resultaat:


Voor een eerste thunderbird taart was hij acceptabel en hij smaakte verrukkelijk (het voornaamste eigenlijk van een taart!), maar volgend jaar gaan we hem weer maken (en het jaar erop ook en zo blijven we hem jaarlijks maken tot hij naar onze tevredenheid is).
We weten nu wat de lastige stukken zijn, we hebben een andere vriendin al gestrikt om het schilderwerk te gaan doen en we gaan de taart anders opbouwen.

Nu hadden we twee vierkante taarten, die we gestapeld hebben en uit de bovenste laag hebben we het "gat" boven de landigsbaan gesneden en dat werd de rots linksboven op. Her en der bijgesneden, en weer eraan geplakt (helaas vergeten foto's te maken van het proces) We hebben wel een foto gevonden op internet (google: thunderbird cake en dan afbeeldingen bekijken) van hoe de taarten zijn opgebouwd.
We hebben de hele taart bekleed met wite fondant. De volgende keer gaan we laag voor laag bekleden, want het was nu het betere plak en puzzelwerk om alles te bekleden met fondant.
Toen de taart bekleed was hebben we de taart beschilderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten