dinsdag 23 september 2014

Zeeuwse Knop brood

Brood bakken:
  • 500 gr volkorenmeel
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 1/2 tl zout
  • 3dl lauw water
  • 2 tl honing
  • boter om de vorm in te vetten


gemaakt in mijn nieuwe zeeuwse knop vorm :)

Ik heb bijna alle droge ingrediënten in mijn KitchenAid gedaan, 120 gr. meel apart gehouden.
De honing door het water gemengd en steeds een beetje water in de kom gegoten, terwijl hij op stand 2 met de deeghaken aan het kneden was. Als het water er helemaal doorheen zit, het restje meel in 2 delen toevoegen en tussendoor eerst goed erdoorheen laten kneden. 
De deegbal afgedekt 90 minuten laten rijzen tot hij 2 keer zo groot is.
na het rijzen de lucht eruit kneden, in de ingevette vorm doen en weer afgedekt laten rijzen tot hij 2 keer zo groot is.
40 minuten in de 200 graden oven
Als het brood klaar is, klinkt het hol als je erop klopt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen