vrijdag 26 september 2014

Bietjes, venkel & wortel uit de oven

Dompidom, geen foto gemaakt... op voor ik de camera te pakken had ;)

Ovenschotel met rode bietjes, venkel & wortel

ingrediënten:

 • rode bietjes
 • venkel
 • wortel
 • aardappel
 • ui 
 • knoflook
 • boter
 • bloem
 • melk
 • kaas
 • oregano
 • basilicum
 • tijm

De bietjes heb ik eerst in de oven laten garen.
In een koekenpan heb ik een flinke ui en wat knoflook gebakken
Geschilde aardappel, wortel en venkel in plakjes in de ovenschaal en de gebakken ui+knoflook er door roeren. Terwijl ik de bietjes schil, staat de ovenschaal in de nog warme oven alvast wat voor te warmen. De bietjes snij ik  in halve schijfjes en daarna maak ik bechamelsaus met daar doorheen kaas en de kruiden. Als dit klaar is pak ik de ovenschaal weer uit de oven en roer ik de bietjes en de saus er doorheen. Geraspte kaas erover, oven nog steeds op 200 °C en nog 30 minuten terug de oven in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten