maandag 5 augustus 2013

Rode biet

Vandaag voor het eerst rode biet uit de tuin.Wat een joekel!


Omdat ik echt nog nooit verse rode biet heb klaargemaakt, trouwens ook niet uit een pot, ik lust het niet, maar men zegt dat verse echt wel lekker zijn, ik ben benieuwd. Ik heb ik diverse kookboeken en kooksites bekeken en gelezen, ik was van plan ze te koken, maar een vriendin die langs kwam zei dat het lekkerder was als ik ze in de oven zou leggen. Oke, de grootste heb ik in 4e gedeeld en daarna ze in het aluminium gerold, het 10 cm loof wat er nog aan zat er vrolijk uit stekend, 90 minuten in de hete lucht 200 °C. 

Mijn man opgebeld dat hij zich niet hoeft te haasten, het eten laat nog wel even op zich wachten.

Zo na lang wachten, voorzichtig het alufolie open gedaan, even laten afkoelen en daarna ging het ontvellen bijna vanzelf! 

In de pan een uitje gefruit, met wat knoflook, rode biet in kleine stukjes erbij.


En ik lust het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten