vrijdag 9 augustus 2013

Naanbrood bakken

Als we Vindaloooh of Saag Paneer eten eten we daar ook naanbrood bij, heerlijk en niet moeilijk te maken:

Ingrediënten Naan:
  • 150 ml melk
  • 50 ml yoghurt
  • 2 tl plantaardige olie
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 tl suiker
  • 14 gr droge gist
  • 2 tl zout
  • gemalen komijnzaad
  • 500 gr bloem (en wat extra voor bij het uitrollen)
  • boter
bij Knoflook Naan extra toevoegen:
  • 5 of 6 tenen knoflook, fijn gesneden
  • korianderzaad
  • korianderblad

Meng in een kom de melk, yoghurt, olie ei, bakpoeder, suiker, gist, zout, kruiden (en knoflook) en kneed daar ongeveer 250 gr bloem doorheen, als het goed gekneed is mag de rest van de bloem erbij en kneden gaat nu makkelijker op het aanrecht dan in de kom, te plakkerig = bloem erbij, te droog = melk erbij. Het deeg leg je weer als bolleke in een kom, afdekken met bv natte theedoek en dan laten uitrijzen 2+uur.
Oven op 225 graden (hetelucht).
Deeg na het rijzen nog een keer kneden op een bebloemde ondergrond, verdelen n 6 stukken en daar bollen van draaien die je daarna kan uitrollen met een deegroller tot de max. 1 cm dik zijn.
Aan beide kanten insmeren met boter en dan 6 minuten in de oven.
Met de grillstand van de oven, of in een koekenpan (zonder extra boter of olie) kan je in korte tijd een bruin laagje op het naan maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten