Vandaag high tea met mijn vriendinnen en ik maak scones, dus even mijn mams gevraagd naar haar recept:
scones:
- 350 g zelfrijzend bakmeel
- 2 el witte basterdsuiker
- 1 tl zout
- 60 gr boter (harde)
- 2 eieren
- 1 dl karnemelk (geen kmelk? kan ook met gewone melk, kmelk maakt luchtiger)
- melk
vulling:
- 250 gr. mascarpone
- 3 el crème fraîche
- jam (los erbij)
oven voorverwarmen op 220 °C (elektrische 220 °C, hetelucht 200 °C & gas 5)

De eieren en karnemelk erdoor, kneed met koele hand het snel tot een deeg. Deeg uitrollen tot het 1,5 - 2 cm dik is, rondjes van 5 cm doorsnee uitsteken (kan ook met een glas) leg ze op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bestrijk ze met melk, 15-20 in de oven.
Scones laten afkoelen op een rooster.
Meng de mascarpone met de crème fraîche
Serveer de scones los met de room & jam
Geen opmerkingen:
Een reactie posten