zondag 4 augustus 2013

scones


Vandaag high tea met mijn vriendinnen en ik maak scones, dus even mijn mams gevraagd naar haar recept:

scones:
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 60 gr boter (harde)
  • 2 eieren
  • 1 dl karnemelk (geen kmelk? kan ook met gewone melk, kmelk maakt luchtiger)
  • melk
vulling:
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 el crème fraîche
  • jam (los erbij)
oven voorverwarmen op 220 °C (elektrische 220 °C, hetelucht 200 °C  & gas 5)

Meng het zelfrijzend bakmeel, witte basterdsuiker en zout door elkaar, voeg blokjes boter toe, mengen tot alle boter goed vermengt is, zodat als je erin knijpt, blijft het zo, maar je kunt het zo verkruimelen. 
De eieren en karnemelk erdoor, kneed met koele hand het snel tot een deeg. Deeg uitrollen tot het 1,5 - 2 cm dik is, rondjes van 5 cm doorsnee uitsteken (kan ook met een glas) leg ze op een ingevette bakplaat of op bakpapier en bestrijk ze met melk, 15-20 in de oven.
Scones laten afkoelen op een rooster.

Meng de mascarpone met de crème fraîche

Serveer de scones los met de room & jam


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen