vrijdag 23 januari 2015

nog meer herbruikbaar spul in huis: een cup

tmi-alert/ persoonlijke info die je misschien niet wilt lezen ;)

Ik heb al flink wat dingen de afgelopen tijd vervangen door langer herbruikbare en of wasbare varianten en toebehoren (zoals inlegkruisjes, billendoekjes, wasbare luiers) en voor die maandelijkse terugkerende periode heb ik nu ook wat herbruikbaar en wasbaar (onder de kraan) waar ik super tevreden mee ben :)

Tijdens mijn zwangerschap had ik al enthousiast zowel met mijn lock-machine als met mijn gewone naaimachine geprobeerd maandverband in elkaar te zetten, want tja een wasbaar tampon maken of breien of haken, leek mij niet een goed plan ;)Nou de dingen die ik creëerde waren draken van dingen, dik, lelijk en nog geen eens het uitproberen waard. Dan ga ik me wel verdiepen in wasbaar maandverband wat te koop is, mopper mopper...

Tijdens de zoektocht kwam ik de cup tegen op een beurs en ben toen verder gaan kijken en rondvragen en wat blijkt, die dingen zijn gewoon handig en werken. Oké het is even de handigheid erin krijgen, maar goed dat kan ik me ook nog wel uit de pubertijd herinneren. Ik heb toen zelfs nog tampons met van die raket opzetstukken gehad om de tampon goed te kunnen "lanceren".
Maar goed er zijn zelfs youtube filmpjes waarin ze uitleggen hoe je ze moet gebruiken.

Ondertussen ben ik een tevreden gebruiker en alle verschillende kleurtjes maken het wel vrolijk (ik zag dat je ze zelfs in glitter-goud hebt :))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten