zondag 22 december 2013

Wasbare luiers

van de week deze doos opgestuurd gekregen, een verhuisdoos vol met wasbare luiers voor onze Fyran

Al tijden gebruikte we geleende wasbare luiers voor Trean, maar die moeten op een gegeven moment terug en ik vond ze erg groot om om de billen van Fyran te gaan vouwen, dus online gezocht en voor een zacht prijsje konden we een heel pakket, van baby tot zinnelijkheid.
Ik ben wel erg benieuwd hoe het zal gaan met een kleine baby ipv een peuter die ze alleen 's nachts aan heeft en er af en toe in plast...
Dus druk aan het lezen en uitzoeken, zo kom je er achter dat het bamboo luiers zijn ipv katoenen en hoe ik het beste om kan gaan met de luiers voor een kleintje.
Hoe "bewaar" je de luiers tot je ze gaat wassen, uitspoelen of niet, hoe poepluiers te wassen enz. enz.
Alle tips zijn welkom!

2 opmerkingen:

 1. Voor alle drie de kinderen voorgevormde katoenen luiers gebruikt, dus wat wil je weten?
  Ik had altijd een afsluitbare emmer (zo'n grote curver emmer met metalen klemmen) met water en een beetje biotex naast de staan aankleedtafel staan. Wel legde ik er altijd een doekje in om de ontlasting op te vangen, die kon dan gelijk in de vuilnisbak.
  Ik waste om de dag. Omdat ik het in de biotex had staan, kon het zo de was machine in. Maar als het erg vies was dan deed ik de machine aan met het voorwas programma.
  Bij oudere kinderen, die meer vast voedsel eten, spoelde ik de ergste poepluiers wel voor en smeerde ik de vlekken af en toe in met ossengalzeep.
  Mocht je nog meer tips willen, laat maar weten! Ik heb ze niet alleen gebruikt, maar ben ook jaren consulente geweest voor katoenen luiers.
  Liefs Nana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn bamboe luiers en had begrepen dat biotex echt niet mag ivm enzymen die de luiers opeten :s

   Verwijderen