dinsdag 17 december 2013

Geroerbakte spitskool met satésaus en rijst

Normaal is mijn man creatief in de keuken met spitskool, chinese kool of bv paksoi,
vandaag ga ik kokkerellen met spitskool:

ingrediënten:
  • uit, klein snijden
  • spitskool, klein gesneden
  • eieren
  • djinten (gemalen komijn)
  • ketoembar (gemalen koriander)
  • djahe (gemalen gember)
  • laos (gemalen laos)
  • ketjap

Tijdens de voorbereidingen alvast zelfgemaakte satésaus gemaakt.
Daarna heb ik wat eieren geroerbakt in de wok, wat olie, kruiden en wat ketjap erbij en in een bakje apart gezet.
Rijst opgezet, in de wok wat olie, de ui en daarna de spitskool erbij, roerbakken, nog wat extra kruiden en ketjap erbij gegooid en na een aantal minuten het ei er weer bij.
Oh en op tafel wat gebakken uitjes gezet voor erbij.

Van  kinders mag ik vaker kokkerellen met spitskool :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten