dinsdag 24 december 2013

Warme rogge onderzetters voor pan


Mijn schoonvader leek dit wel een handig iets, hij zag het ergens voor veelte veel geld (vond ik), dus aangeboden voor kerst een paar te maken
Ik heb een theedoek gepakt en heb die bubbel gevouwen, zodat ik een roggekussen kon maken van 22 cm bij ongeveer 19 cm, ik heb gekozen om 11 banen in het patroon van de theedoek, wat iets meer is dan die 19 cm.
Ik heb over de lijn 22 cm dichtgenaaid en dan de hoek om 4 streepjes breed. Mijn naadwaarde is 0,5 cm en heb ook gezigzagd, bij de openingen heb ik de bovenste en benedenste laag stof apart gezigzagd anders is mijn gat natuurlijk meteen weer dicht ;)
Op de foto heb ik nog niet het hoekje om genaaid.

Hierna heb ik het roggekussen binnenste buiten gedraaid en 4 lijnen genaaid, waardoor het kussen in 5 gelijke delen verdeeld wordt. Daarbij heb ik een afstand van 2 stroken van het patroon boven en beneden open gelaten, want anders komt de rogge natuurlijk niet bij de achterste vakken
Daarna met wat geduld, geschud, geduw en gewiebel het gevuld met 400 gram rogge

Daarna onzichtbaar dichtnaaien, ik wordt er al beter in...

Tada het eindresultaat, nu maar hopen dat hij het net zo mooi vind als het origineel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten