dinsdag 23 april 2013

Katoenen luiers

Ik weet al niet meer wat onze redenen waren toen we aan kinderen begonnen, maar we hebben altijd wegwerpluiers gebruikt: pampers.
Laatst hoorde of las ik het bericht dat er steeds minder luiers in de verpakking zaten, even in graven in mijn herinneringen, verrek dat klopt, eerst zaten er 37 in en nu 34. Op zich niet heel erg, dingen worden duurder, maar dit voelde niet goed, ik voelde me voor de gek gehouden. Maar om nu in deze laatste fase van zindelijk worden: wel zindelijk overdag en tijdens de kleine slaap, maar 's nachts nog wel een plas in de luier, nog katoenen luiers aan te schaffen vond ik financieel een te grote investering.
Het idee van katoenen luiers bleef wel bij me, dus de buurvrouw waarvan ik weet dat ze ze gebruikte gevraagd hoe het haar was bevallen, misschien in de hoop horrorverhalen te horen en zo me minder boos te voelen over de pampers. Een weekje later kwam ze met een paar katoenen luiers aan, hier probeer het maar, kan je zelf ervaren hoe het werkt en na enthousiast gebruik hier in huis is die stapel dankzij de buurvrouw nog verder gegroeid.


En zo komt het dat ik nu aan de katoenen luiers ben, het zijn plasluiers, een paar vieze per week en het bevalt me super. Nu weet ik niet hoe enthousiast ik zou zijn als het ook zou gaan om poepluiers :)

Edit: ze zijn ook mee op vakantie geweest:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten