zaterdag 6 april 2013

Mango-peper ijs

Voor de hete eets vanavond hebben we als toetje: mango met pepertjes ijs

Ik heb een grote hoeveelheid gemaakt, we eten met 9 vanavond

ingrediënten:
  • doosje ingevroren mango stukjes (kan ook met verse)
  • 130 ml ongeklopte slagroom
  • 70 gr suiker
  • beetje water
  • 3 rawit pepertjes zonder zaad
Ik heb dit voor vanavond keer drie gedaan.

In een klein pannetje het water verwarmen en hierin de suiker oplossen; suikersiroop
De bevroren mango met het suikersiroop en de slagroom in het keukenmachine tot moes draaien.
De moes in een lage glazen ovenschaal, pepertjes erdoor roeren en die mag de vriezer in, ik roer het ijs elk uur goed om.

Ik ben benieuwd of ze de pepers gaan proeven, na de hete hachee

Voor mij en de kinders heb ik natuurlijk geen pepertjes door het ijs geroerd

Edit: erg geslaagd! Mag ik vaker doen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen