dinsdag 16 april 2013

Sleutelketting

Wij hebben een skelter gekocht, de brandgang is net breedgenoeg voor de skelter, maar gelukkig wonen we aan een doodlopende straat en mogen ze soms voor skelteren, ik wordt er alleen tureluurs van om de hele tijd naar het hek te lopen als ze weer achter het huis willen komen; hier heb je de sleutel, wacht ik pak even een keykoord, zodat je hem niet kwijtraakt.
Ooit hadden we een hele berg reclame keykoorden, maar ergens in de verhuizing zijn ze goed verstopt geraakt en zoals dat vaker gaat met dingen die je opeens weer nodig hebt en niet kunt vinden, ging dit nu weer zo. Als tijdelijke oplossing dan maar een brilkoortje eraan gehangen. Nu na weken is het tijd voor een wat betere oplossing en ls ik ze niet kan vinden, dan maar zelf maken.

 
Strook stof van ongeveer 8 cm  bij 90 cm, in de lengte dubbel gevouwen, mooie zijde binnen en dichtgenaaid, goed omgedraaid, glad gestreken, aan weerszijde een naad. Op 5 cm van een kant de zijkanten van de strook met een paar steekjes aan elkaar vast gemaakt, zodat de stof onderaan naar binnen gevouwen blijft zitten. De strook zo gelegd zoals hij uiteindelijk moet komen, met een goedlopende lus rond de nek. Uiteindes van de stroken aan elkaar genaaid, de gemaakte vouw onderaan gelegd, en daarboven voorkant en achterkant op elkaar vastgenaaid met daartussen een stukje veter om de sleutel aan te kunnen hangen.
Ik schrijf zo nog met textielstift onze naam en huisnummer erop, mocht hij eens in het spel verloren gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten