zondag 14 april 2013

Appeltaart


Voor de verjaardag van onze derde die drie wordt, heb ik een drietal appeltaarten gebakken, ik vond nog een vodje in mijn kookschrift met daarop de volgende aanwijzingen:

taartdeeg:
300 gr bloem
200 gr boter
150 gr witte basterdsuiker
1 ei

vulling:
4 à 6 appels (jonagold/goudrenet)
25 gr witte basterdsuiker
tl kaneel

ook nodig:
paneermeel
1 ei

Ingredienten voor het deeg kneden. Het deeg in 3 stukken verdelen, voor de bodem, de randen en de stroken boven op de taart.
De appels schillen, klokhuis eruit en appels klein maken (6 appels nodig) of in plakjes (4 appels nodig). Suiker en kaneel erdoor.
Bakblik invetten, deegbodem en randen erin, paneermeel op de deegbodem, appelmix erop, stroken deeg erop en als laatste wat ei (geroerd rauw ei) over de deegstroken en bovenstukje randen.
In mijn elektrische oven 45 minuten op 180°C

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen