maandag 29 april 2013

Plantui

Ik heb in het najaar enthousiast zaden gekocht, onder ander uizaad. Ik had wel zin in lekkere uien uit eigen tuin, maar toen ik pootaardappelen ging halen bij de stadsakker kwam ik er achter dat ik met mijn zaad wat meer geduld nodig had.
Naast de verschillende pootaardappelen stonden ook de plantui, nieuwsgierige ik vroeg natuurlijk waar die voor diende. En zo leerde ik dat van zaadui niet in een moestuinseizoen lekkere grote uien kan kweken, maar dat je van uizaad eerst plantui kweekt. Het seizoen daarna kweek je van de plantui de eetbare ui die ik voor ogen had.
Hop ook wat plantui in mijn mandje, want ik wil dit seizoen al ui uit eigen tuin.
De plantui heb ik volgens netjes op een rij in de grond gestopt en nu is het groene loof is al goed zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten