maandag 15 april 2013

Bijenhotel

Bij een vriendin in de tuin staat bamboe en die mocht ik aanvallen met mijn snoeischaar :)
Samen met mijn mannnekes hebben we gister flink wat stengels mee kunnen nemen naar huis en nu mijn mannekes op school zijn en mijn meiske slaapt kan ik op mijn gemakje in het lentezonnetje het bijenhotel in elkaar zetten.
Ik heb een paar plankjes aan elkaar geschroeft en toen gevuld met de bamboestengels, later heb ik er een extra plankje bovenop geschroeft, zodat de boel een beetje droog blijft en ik heb hem op het meest zuidelijkste muurtje opgehangen.

Ik ben benieuwd of we oit gasten gaan krijgen.
 
Edit 22 april 2013:
Op de site reddebijen en trosradar zijn tips te vinden hoe je de bij kan helpen, zoals het ophangen van een bijenhotel, bloeiende planten, en welke planten echte bijenlokkers zijn, en natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten