dinsdag 5 januari 2016

Wasbare Broodzakken

Ik zat zo eens te rekenen met het "geen-gratis-tasjes-meer-vanaf-2016" in mijn achterhoofd, dat deed ik al niet, maar waar kan ik nog meer helpen met de plasticsoep te verkleinen. We kopen per week 5 broden, dat is in een jaar meer dan 250 broodzakken.
En na het zien van de film Bag It was ik helemaal om (en zo nog wat dingen vervangen/ veranderen hier in huis)

Wasbare broodzakken moesten er komen, gezocht en gelezen en op sommige vragen geen antwoordt gevonden (waarom wel of geen linnen of katoen?)
Ik heb bij de Ikea in de uitverkoop een paar van deze theedoeken gehaald:

links theedoek, zoals gekocht, recht een broodzak en eronder halverwege het ombouwen.

de roze kant los getoornd en met de lock de rand afgewerkt, de zomen van de zijkanten met de lockmachine erafgehaald en meteen ook afgewerkt. Dit zou natuurlijk ook met een zigzag en knippen kunnen op een naaimachine.
Dichtgenaaid, inclusief tunnel voor het koortje, betje zoals de knikkerzakken, maar dan zonder engelsenaad, de onderzijde van de zak naaide als laatste ik dicht: ik vouwde de zijkanten beide naar binnen:


Koortje gevlochten met behulp van een vlechtster.
Brood gaat er ongesneden in en is op voor het oud is :)
En ook de broden in de vriezer liggen in zo'n broodzak en dat gaat prima met invriezen en weer ontdooien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten