woensdag 22 augustus 2012

Een vrijgezellig rokje met zakken

Voor het vrijgezellenfeest van een vriendin is het gewenst als we allemaal een of meerdere kledingstukken aan hebben wat roze is.
Oei dat heb ik niet in mijn kast... dan maar maken, ik heb gelukkig nog roze stof liggen van de draagdoek.

Omdat ik in de vorige rok zakken miste ga ik eens kijken of ik bij deze rok misschien wel zakken erin kan maken. Ik maak een rok met beleg
Ik heb op een stuk papier de zak van mijn spijkerbroek getekend.


En op wat roze dubbel gevouwen stof (roze lijn is de vouwlijn) deze vorm getekend. Ruim uitgeknipt op de plek van de ingang van de zak (oranje lijn) zo ruim dat de bovenste en de rechterlijn (gele lijnen)  door zouden kunnen lopen op de stof, want dat stukje stof is natuurlijk nodig om de rok dicht te maken achter de zak.


De stof van de zak heb ik opengevouwen op de rechtse kant van het het verlaagd voorpand gelegt, langs de ronding vastgenaaid,  omgevouwen en met een stiksel vast gezet. De stof van de zak weer dubbelvouwen en de onderzijde van de zak dichtgenaaid, daarna de bovenzijde en zijkant (gele lijnen) vastgemaakt aan het verlaagde voorpand. 

Zo ook natuurlijk de andere zak en daarna de rok afgemaakt:

Nope, weer niet gestreken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten