dinsdag 21 augustus 2012

Nieuwe tuin... tijd voor plannen

We hebben een nieuwe tuin, en bij het inrichten van de tuin wilde mijn man 3 dingen: gras, in de zon een krantje kunnen lezen en uit de tuin kunnen eten.
Dus mocht ik een stads-moestuin maken.

Mijn schoonvader heeft een moestuin, waarin hij aardappelen, wortels, rode bietjes, ui en zo nog meer verbouwd. Helaas hebben we niet zoveel grond dat ik echt een aardappelveld kan maken en een ruime moestuin, ik moet het gaan doen met een paar plantjes.

En dit is het begin van onze moestuin, ik heb 6 bakken gemaakt, ivm met vruchtwisseling. In mijn boekje ecologisch tuinieren voor beginners staat dat 6 gelijke stukken het minimum is, en aangezien ik nog een groentje ben volg ik dat netjes op.
Van links naar recht komt er te staan: Koolgewassen, bladgewassen, vruchtgewassen, wortelgewassen, aardappelen en helemaal rechts peulgewassen. En in het moestuinjaar 2014 schuift alles een bak naar links op en zo ben ik dan in 6 jaar rond.

Binnenkort maar eens zaden bestellen, en dan wachten op het voorjaar...


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten