Pizzabodem genoeg voor een bakplaat volle pizza:
- 350 gr bloem
- 1 tl zout
- 1 el suiker
- 7 gr gedroogde gist
- 1 ei
- 3 el olijfolie
- 170 ml warm water
Zoals altijd, te droog: water erbij, te nat: bloem erbij
Deeg 10 minuten mixen, daarna een uur afgedekt laten rijzen op een warme plek.
Ik rol het deeg niet uit, maar "trek"het uit, rollen lukte me niet...
Pizzasaus:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- Italiaanse kruiden
- evt. 1 tl suiker
- evt. zout en peper
Uitje snipperen, knoflookje persen en in wat olie fruiten. Tomaten puree erbij en even meebakken, kruiden, gepelde tomaten en op smaak brengen met evtueel suiker, zout en peper.
Saus uitspreiden over de pizzabodem en dan de pizza "versieren" met de gewenste pizzatoppings, zoals paprika, mozzarela, salami, ham en ananas, tonijn enz.
Ik verdeel de pizza meestal in vlakken en maak zo meerdere smaken pizza op 1 grote pizza.Nu nog 20 minuten bakken op 190 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten