woensdag 26 september 2012

Het regent, het regent, tijd voor een regenhoedje

Vorig jaar heb ik me de blubber gezocht naar een leuk regenhoedje voor mijn dochter. Mijn zoons hebben beide een capuchon aan hun jas, maar dochtertje helaas niet, en aangezien het vaak regent in ons kikkerlandje vond ik het noodzakelijk dat ze er een zou krijgen.

Nergens te vinden! Uitverkocht, uit het assortiment, nee mevrouw dit jaar niet.
Nou ja tegen de tijd dat ik haast wanhopig werd, was daar alweer de winter en viel het met die natte herfst heel erg mee. Dus mocht de gebreide muts haar hoofdje warm en semi-droog houden.

Maar het is weer herfst en de eerste regenbui hebben we al weer op ons kop gehad, tijd voor een nieuwe zoektocht, maar nu online opzoek naar een patroon!
Maar dat viel niet mee, want ze waren niet zoals ik wilde, nergens een patroon, zoals ik een regenhoedje zou willen. Toen ik bijna de hoop op wilde geven vond ik deze site, met het patroon!
Helaas voor mij wilde mijn pc niet meewerken, maar na een mailtje had ik alsnog het patroon te pakken, dank u JoChapeau!

Omdat het een regenhoedje moet worden voor mijn dochter, heb ik het patroon verkleind.
Uitprinten, knippen, en met de pc aan mijn ene zijde en het naaimachien aan mijn andere aan de slag gegaan:


Binnen no-time was het klaar, alleen... het zit het hoedje mij als gegoten. Nou heb ik ook geen groot hoofd, maar het was de bedoeling dat het hoedje 50 cm omtrek zou krijgen en dat is mij wel te klein... , nou ja morgen nog maar een poging ondernemen, ik weet nu in ieder geval hoe het moet en dat het me lukt

1 opmerking: