woensdag 5 september 2012

Lasagne

Lasagne, wat een heerlijk gerecht om op tafel te zetten vooral als we eters over de vloer krijgen.
's Middags al klaarmaken en als de mensen binnen komen kan ik gezellig kletsen en dan als het etenstijd is het alleen de schaal uit de oven pakken.

Zo maak ik mijn lasagne:
Eerst de pasta maken voor de bladeren.
200 gr bloem, 2 ei en 2 el. olie, , mengen, kneden en daarna 20 minuten in een afgesloten bakje rusten, dit is genoeg voor 3 bladen.

Terwijl de pasta rust maak ik de saus, ik kijk wat ik zoal in de koelkast heb en daarvan maak ik de saus. Vaak gaat er gehakt, knoflook, ui, paprika, prei in, seizoensgroenten
Kruiden erbij: oregano, peterselie, tijm & basilicum. Daarna flink wat tomaten erbij en lekker laten pruttelen. Ik vis er meestal de tomaten vellen er uit, ik zou niet weten waarom.

Daarna draai ik de pasta door mijn pastamachien tot standje 5 of 4, ik rek de lap pasta zo dat hij mooi in de schaal past. Het ligt er een beetje aan welke schaal ik gebruik hoeveel bladen ik maak.

Opbouw van mijn lasagne is saus, blad pasta, saus, blad pasta, saus, bechemelsaus en dan als laatste geraspte kaas. 20 à 30 minuten 180 graden in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen