vrijdag 17 oktober 2014

Nieuwe co-sleeper voor Fyran

Kleine mannetjes worden groot, onze Fyran past bijna niet meer in zijn co-sleeper, dat wordt een ledikantje opzetten en omdat ik het nog gezellig en handig vind dat hij naast me slaapt, verbouw ik een ledikantje gekregen van mijn moeder.

Het enige wat ik heb moeten verbouwen waren de korte kanten, ik heb opgemeten hoe hoog onze bedrand is (38 cm) en hoe hoog ons matras boven die bedrand uitsteekt (9cm)


De zijkanten met een zaag eraf gehaald:


van een lat van 4x4 cm een nieuwe staander gemaakt (links op de foto) die een pootje heeft van 38 cm, een extra pootje van 38 cm onder de zijkant, met genoeg ruimte dat de bed rand tussen de rechter staande en het nieuwe pootje past. De staander recht op de foto heb ik 10 cm hoger terug bevestigd. (ivm met het matras wat 9 cm boven de bedplank/ rand uitsteekt)


Alles met deuvels en houtlijm bevestigd, de lange kanten weer vastgeschroefd met het originele bouten, alleen de lange kant die bij ons bed zit vast gemaakt met de bovenste bouten.
De bodemplaat heb ik aan alle kanten vastgeschroefd aan de ledikant ombouw


 En de bodem niet te strak vastschroeven, anders kan de gemaakt "klep" niet open:


Zo kan mijn kereltje 's nachts weer lekker bij mij blijven liggen:En overdag en als hij er 's nacht in ligt zonder dat ik er al/ nog naast ligt kan de klep dicht:


wel aan beide kanten een slotje (voor zolang dat gaat werken ;)

4 opmerkingen:

 1. Dag Mammalou,
  Ik ben je cosleeper aan het namaken. Hoe heb je het gat voor de deuvel in de kopse kant van het korte pootje loodrecht gekregen?
  groetjes,
  Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mammalous10/03/2017

  Loodrecht boren doe ik zonder hulpmiddelen. Wel gebruik een deuvelsetje; ik boor een gaatje stop daar een dopje in waarop een puntje zit en duw daar het hout tegen aan wat vast moet en dan heb ik in dat hout een puntje zitten waar ik weer in boor.
  Succes met bouwen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem1/27/2024

  De foto’s zijn helaas niet meer te zien. Wij krijgen het niet voor elkaar om het ‘hekje’ helemaal om te laten klappen (het staat dus nu rechtovereind wat nergens op slaat haha). Hoe heb je dat gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen