maandag 27 januari 2014

co-sleeper

Ik heb een fantastisch wiegje, een hangwiegje, maar ik liep maar met dat ding rond en wist niet waar ik hem wilde hangen, het liefs zo dicht mogelijk bij ons bed, in verband met de nachtelijke voedingen, maar helaas is daar niet zoveel ruimte dat hij lekker kan hangen.

Mijn nesteldrang heeft er voor gezorgd dat ik vanmiddag een bedje in elkaar heb gezaagd, geschuurd en geschroefd, want ik moest NU een bedje! Niets tegen die hormonen te doen...


Zoals gezegd, op zolder gerommeld, planken van een oude kast zullen een nieuw bedje worden, even opgezocht wat de veiligheidsvoorschriften zeggen: de rand boven het matrasje moet minstens 27,5 cm zijn.


Ik was eerst van plan om hem hangend aan ons bed te maken, maar bedacht me toen dat ik 3 grotere kinders heb die er vast ook in zullen kruipen, dus hem toch maar staand gemaakt, en met een hoekijzertje zit hij om de rand van het bed, zodat hij niet weggeduwd kan worden van het bed.

het haakje vast geschroefd onder de boden van het bedje

Ik heb van 3 planken van 80 cm een H vorm gemaakt, en met wat stevige stof en een kast roede een zijkant dichtgemaakt.Ik heb mijn man foto's laten zien en hij kwam net tevreden terug beneden, hij vond het er niet erg stevig uit zien op de foto's, dus hij heeft net even getest of zijn spruit erin mag liggen, het bedje is goedgekeurd ;)

2 opmerkingen:

 1. Anoniem4/19/2014

  Hoi, wat een mooi bedje is dit!
  Ik ga misschien ook een co-sleeper zelf maken.
  Maar ik heb wel een vraagje: hoe heb je die stof vast gemaakt aan de zijkant?
  En is de hoogte ook verstelbaar?
  Groetjes, Anne-Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mammalous4/20/2014

   stof heb ik vast geniet aan de achterzijde tegen het hout.
   Hij is niet in hoogte verstelbaar, dat is ons heb ook niet :)
   In de kraamweek heb ik extra bed verhogers laten komen om de co-sleeper ook te verhogen

   Verwijderen