woensdag 22 januari 2014

jumpsuit met voetjes

Zo dat was even flink ploeteren...

patroon aanpassen, omdat het origineel erg smal leek en geen voetjes had, daarna stof/ tricot zoeken, niet iets wat ik standaard op voorraad heb, aangezien ik voor ik mijn lockmachine had die stof niet aanschafte, ik vond nog wat oude t-shirts, nou die moeten maar even voldoen voor nu.

Nog even gedonder met de draadspanning gehad, maar ook dat is gelukkig opgelost, ik moet zeggen, ik ben erg tevreden over het eerste kledingstuk wat ik heb gemaakt met de lockmachine! (alleen het stofje is wat saai!) Nu nog wachten op onze Fyran zodat hij dit maatje 56 aan kan... duurt lang ;)


7 opmerkingen:

 1. Wauw!! Super gedaan! Hoe heb je dan die randjes erlangs genaaid?
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die rode randjes? Biais style :) 5 cm breed stukje tricot en over de lengte rekbaar, en dan gerekt erop vastnaaien met het gewone naaimachien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe heb je het patroon aangepast? Ik wil het ook graag maken met voetjes. Alvast bedankt!
  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hejhej,

   voetje omtrekken, en dan symmetrisch maken, aangeven, dmv een streepje op deze voetzool waar middenvoor is en midden achter en waar aan binnenkant & buitenkant zijkanten "midden" been zit, onder enkel/ uitstekende botje.
   Dan heb je nu 4 streepjes op je zooltje.
   De bovenkant van het voetje, daarvoor meet je vanaf de 2 zijkant streepjes punten van het zooltje de afstand over het voetje heen. Je tekent de neus het zelfde als de zool, maar vanaf het punt dat je zooltje naar binnen gaat teken je nu strepen nar buiten, tot het de zijstreepjes, en de breedte tussen de zijtreepjes heb je net opgemeten :)
   De lengte van de benen verleng je zoveel dat de broek niet stopt bij bovenkant voet, maar onderkant voet.
   Snap je het nog?
   Als je gaat naaien:
   eerst de bovenkant voet vastmaken aan voorkant been, dan zijnaad been sluiten en dan als laatste het zooltje er aan vast naaien.
   Oeh krijg van dit uitleggen wel zin om er een tutorial van te maken, hopelijk krijg ik binnenkort tijd voor van mijn baby en kinderen :)

   Verwijderen
  2. Hallo,

   Bedankt voor je reactie! Een turorial zou idd leuk zijn want ik snap het niet helemaal :-) ik ben nogal visueel ingesteld en kan me er geen beeld van vormen over hoe het zou moeten. :-)

   Verwijderen
  3. Ik bedacht me dat ik een foutje had gemaakt in de uitleg hierboven en ik heb Tutorial gemaakt: :)

   http://www.mammalous.nl/2014/09/voetjes-aan-een-broek-tutorial.html

   hopelijk snap je het zo wel

   Verwijderen
 4. Heel erg bedankt! Nu snap ik het!

  BeantwoordenVerwijderen