maandag 6 januari 2014

Ovenschoten bietjes, ui, gehakt & aardappelpuree

Omdat mijn ovenschaal er vrij snel nadat hij op tafel stond er zo uit zag, even het recept voor in het archief :D


Voor deze ovenschotel heb je nodig:
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 gr bietjes 
  • 75 gr roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 500 gr gehakt
  • 150 ml melk

Verse bietjes; in hun schil, in alufolie gewikkeld en 90 minuten in de oven op 200 °C.

Kilo aardappels schillen, in stukken snijden en gaarkoken. Ondertussen de bietjes die al 90 min. in de oven hebben gelegen pellen/ schillen en in plakjes snijden. De oven mag op 200 °C blijven. Het uitje snipperen en ff fruiten in een derde van de boter, bietjes en de tijm toevoegen en nog even op het vuur laten staan. In een andere pan het gehakt rul bakken.
Als de aardappels gaar zijn de melk en de rest van de boter toevoegen en tot puree stampen.
Ovenschaal vullen met de bietjes & ui, gehakt erboven op en dan de aardappelpuree, de schaal mag 25 min in de oven op 200 °C

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen