vrijdag 9 november 2012

Nieuwe klei

Vandaag kreeg ik wijnsteenzuur, een ingrediënt dat ik vaak tegen kwam bij het zoeken naar recepten voor speelklei, de vorige keer.

Ik met mijn pannetje, meel, olie, zout en natuurlijk de wijnsteenzuur in de keuken, met de laptop op google, de vorige keer zag ik alleen maar speelkleirecepten, waar wijnsteenzuur voor nodig was, vandaag niet te vinden natuurlijk. Met een half oog op de laptop en het andere op mijn kinders begin ik vol enthousiasme meel in de pan te gooien, het zout, enz. Zie ik nergens, terwijl ik nog druk aan het googlen ben. Geen recept met wijnsteenzuur, soms heb je van die momenten, dan zoek je je suf en je vind niets en als je het niet zoekt, struikel je erover, aan een stuk door.
Uuh wat zat er nou al allemaal in de pan:
  • 200 gram meel
  • 50 gram zout
  • bijna 200 ml water
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel wijnsteenzuur
Nog steeds niet het recept gevonden, nou ja dan maar op goed geluk, gas aan en roeren maar.
Het klontert hevig, de irritatie begint toe te slaan, weet je wat, ik ga eens rustig er voor zitten, even opzoeken hoe de verhoudingen wel zijn en dan begin ik opnieuw. Ik kwak de klonterbende op het aanrecht, begin automatisch te kneden en voilà, het is zowaar fantastische klei, die niet plakt, stevig is, maar wel lekker kneedbaar.
Ik verdeel de homp klei in 3 stukken, kleur ze in de primaire kleuren, ik blij, kinders blij, eind goed al goed ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten