woensdag 12 december 2012

Hoeze geen ambitie?

Ik ben huismoeke, niet altjd geweest, mischien ook niet bewust, maar wel met veel plezier.

Af en toe krijg ik de vraag:"en wat doe jij?" (bij een ontmoeting met nieuwe mensen, het weerzien van oude bekenden) Wat ik natuurlijk beantwoord met, huismoeke.
Er zijn er niet veel die dat dan leuk voor me vinden. Ik krijg zelfs af en toe de vraag: heb je dan geen ambitie? Ik het heb die vraag laatst zelfs 3 keer gehad op 1 dag. En daar wordt ik een beetje boos van.
Zoals ik al zei, ik ben met veel plezier huismoeke, maar niet bewust: mijn salaris ging aan het begin van 2012 bijna volledig naar de kinderopvang. Heel leuk werk, als ik dan de vraag kreeg :"en wat doe jij? Dan reageerde mensen erg positief, het was ook leuk werk. Maar niet zo leuk dat ik het als "vrijwilligerswerk" zou doen, aangezien ik mijn salaris naar de kinderopvang kon brengen,  het opvoeden van mij kinders aan een ander overliet, wat ze overigens zeer goed deden hoor Maar meerdere dagen in de week zagen we ze alleen bij het ontbijt en avondeten, dat vond mijn moederhart niet fijn. Frustratie dat het huishouden nooit op orde is en op mijn "vrije dag" stond ik te poetsen, te regelen en de kinders? Daar had ik eigenlijk geen tijd voor, want dit moet ook allemaal af jongens, ik hoop zo wel tijd te hebben.
Een hoop tegens en maar 1 voor: ik werk, waar ik voor gewaardeerd wordt.

Ik ben nu huismoeke, ik ontbijt nog steeds met al mijn kinders, daarna zwaaien we de schoolgaande kinders uit en gaan mijn dochter en ik aan de slag, zij gaat lekker haar gang, ik begin met het huishouden, wasje draaien, schoonmaken en al die andere taakjes en ondertussen denk ik na wat we die avond gaan eten. Tegen fruittijd ben ik klaar en smikkel ik samen met dochter wat fruit, en dan samen dingen ondernemen, lunchen en op tijd de jongens van school halen. Een paar keer per week is er na schooltijd de ruimte om met buitenspeelmateriaal te spelen op het schoolplein. Gezellig met andere ouders koffie en thee drinken en genieten van al de spelende kinders. Als er niet op het schoolplein gespeeld (kan) worden zijn er altijd wel de speelafspraakjes en/ of wordt er naar hartenlust gespeeld in de brandgang met en bij buurtkinders of bij ons. Ondertussen duik ik op tijd de keuken in, ik maak het liefst alles zelf, geen pakjes in mijn keuken.
Man bellen hoe laat hij thuis komt (anders vergeet hij de tijd) en dan met z'n allen samen eten, kinders gaan na het uitgebreide eten en klets moment zelf naar boven waar ze zich klaarmaken voor de nacht, vaders komt ze napoetsen en leest meerdere verhalen voor. Ik zorg er voor dat het weer opgeruimd is. Daarna gaan wij ouders de avond invullen zoals wij dat willen, samen of met anderen, hobby's of andere verplichtingen.
Ik merk dat dit leven een stuk rustiger en bevredigender is voor het hele gezin.

En ik vind het naar als mensen mij dan lui & ambitieloos vinden, omdat ik volgens hun maar heel de dag thuis zit, op de bank, mijn man zijn geld aan het uitgeven ben
Bah, ze moesten het eens een dagje overnemen, ik denk dat ze snel weer zouden willen ruilen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten