dinsdag 4 december 2012

Houten winkeltje

Na een dag proberen te werken, tussen de bedrijven door heb ik vandaag, net op tijd, het sinterklaas kado af!


En als de drukke decembermaand achter de rug is ga ik op het bovenste stuk, boven de planken, de naam van de winkel schilderen en misschien voorop een krijtbord maken.

Of gewoon zo laten...

4 opmerkingen:

 1. Anoniem11/08/2013

  Super mooi! Heb je hier een werkinstructie van (met afmetingen)? Men dochtertje zou hier zot van zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mammalous11/08/2013

   Ik heb het gemaakt van stukken hout die op zolder liggen, Ik heb al bouwende gekeken naar het aanwezige materiaal en daar de maten een beetje van laten hangen :)

   De achterplaat is een triplex plaat van 124 cm hoog en 62 cm breed, de kast gemaakt van 10 cm breed plankjes is 103 cm hoog en de planken in de kast hebben een tussenruimte van 15 cm. Onder de onderste plank hangt een balkje met 3 haakjes voor de tassen.
   De toonbank is 62 cm hoog en ook 62 cm breed. Ik heb achter de triplexplaat nog 1 plankje op 10 cm van de grond en boven de triplex plaat heb ik een plank schuin gehangen, met vooraan een balkje, zodat de kratjes er niet afglijden.
   De toonbank plank is 25 cm bij 62 cm met afgeronde hoeken.
   De toonkast en toonbank hebben een tussenruimte van 35 cm en de plank die ze verbind heb ik met vlindermoertjes en bouten vastgezet (zodat ik de stukken los kan maken, mocht ik hem tijdelijk op zolder willen zetten, dan kan dat)
   Het mandjes rekje is een plankje met een uitgezaagd gat ter grote van de onderkant van de mandjes en de rand heb ik verstevigd met opstaande balkjes, en deze zit vast met de zelfde moertjes als de dwarsbalk.

   Ik hoop dat je hier wat mee kunt, mocht je vragen hebben, laat maar weten

   Verwijderen
 2. Anoniem11/08/2013

  Super, bedankt! Met deze info moet het me (hopelijk) wel lukken! Ik ga dit weekend al aan de slag...

  BeantwoordenVerwijderen