maandag 17 december 2012

Zakjes op de knieën

Normaal is het Tvåan die de knieën van een broek razend snel weet te verslijten, maar nu heeft opeens Ettan geen hele broek meer in zijn kast liggen, dus vandaag maar weer eens een rondje broeksknieën maken.

Ik gebruik een te kleine versleten broek van Tvåan om lapjes uit te knippen die ik aan de broeken naai, vandaag heb ik de achterzakken gebruikt.

Achterzak uitgeknipt, inclusief de broek, zodat de zak gebruikt kan worden en 2 cm stof wat boven de zak uitsteekt. Voor mezelf heb ik achterop een lijn getekend, zodat ik weet tot waar ik moet naaien. Het flapje vast genaaid, de zak omgeklapt, zodat hij goed op de knie zit en toen over de oude stiksels de zak vastgenaaid aan de broek.

Deze manier ging een stuk sneller dan een lapje achter de knie naaien


1 opmerking:

  1. Voor diegene die geen naaimachine hebben: er zijn tegenwoordig kinderbroeken te koop met slijtvaste kniestukken op www.breakid.com. Super stoer!

    BeantwoordenVerwijderen