maandag 17 december 2012

Tekentafel voor op de achterbank & bingokaarten

Een aantal keer in het jaar maken we een lange autorit, aangezien mijn schoonouders 1350 kilometer verder op wonen is dat een behoorlijke zit.
Gelukkig trekken onze 3 kinders dat heel goed, ze weten dat het ver rijden is en gelukkig weten ze ook dat zeuren er niet voor zorgt dat hun grootouders opeens dichter bij gaan wonen.
Tijdens de rit probeer ik het normale ritme, voor zover dat mogelijk is in een auto, vast te houden. We hebben een dvd speler voor op de achterbank die pas aangaat als het 7 uur is geweest (we vertrekken meestal om 5 uur's nachts).
En als ze een filmpje hebben gekeken dan spelen we meestal het spelletje "spotten" Wie spot het eerst een bepaald merk auto, of een bepaalde kleur auto, of een bepaald vervoersmiddel. We hebben onderweg onze vaste stopplekken, niet bewust, maar toch stoppen we telkens bij het zelfde tankstation of speeltuintje.

Toen we gisteren voor een klein ritje (2 uurtjes rijden) gezellig in de auto zaten bedacht ik me dat ik dit jaar wel zin heb in autobingo. Bingokaarten maken, en dan de nummerborden gebruiken voor de getallen (bij buitenlandse auto's gaan we voor de laatste 2 cijfers)
Om de bingokaarten te kunnen invullen hebben hebben de koters wel een harde ondergrond nodig. Dus uit triplex de volgende tekenborden gemaakt. Een post elastiek houd het papier op zijn plek, nu nog bedenken hoe en waar ik de stiften ga laten, want Trean is nog te klein om mee te doen met bingo, maar kan wel lekker kleuren natuurlijk.
Ik heb nog een paar dagen voor we weer gaan, hopelijk vind ik ergens nog wat tijd voor wat aanpassingen.

edit:
Mijn man heeft een bingokaart generator gemaakt voor mij:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten