donderdag 26 september 2013

Het braakliggende terrein aka nieuwe moestuin 2014

Met de bewoners hier zijn we al een flinke tijd bezig met een mooie opvulling te geven aan het braakliggende terrein voor ons huis. Origineel is ons huizenblok 1 van de 4, maar door de crisis zullen we voorlopig het enige blok blijven en wij hebben natuurlijk geen zin om jarenlang tegen een bouwterrein aan te kijken als dat niet nodig is.
Rond de tijd dat wij met de vraag kwamen wat de (tijdelijke) mogelijkheden zouden kunnen zijn van het terrein tot de huizen wel worden gebouwd was de voedselbank op zoek naar stukken braakliggend terrein om een moestuin te kunnen hebben voor de voedselbank en sindsdien zijn we met meerdere partijen aan het praten, plannen, nog meer praten en plannen, het balletje is aan het rollen!
Ongeveer een derde deel wordt ingevuld voor en door de moestuinen van de voedselbank, het terrein daarachter wordt een wat ruiger gebied met allerlei bloemen, hopelijk een uitkijktoren (was ooit bedoeld voor een pedelparkje, maar die partij was van de sjaak afhaaks) en overal komen wandelpaden door en omheen. Het overige terrein wordt ingevuld door de bewoners zelf, er komt een ontmoetingsplek en een trapveldje met een wal eromheen, zodat we in de winter daar een schaatsbaan van kunnen maken er komt een stuk grasveld waar we met rioolbuizen en wat ander materiaal een speelplek kunnen maken voor de jonge kinders en dan blijft er nog een flink stuk over wat de bewoners kunnen gaan gebruiken om moestuinen te kunnen maken voor wie wil, IK IK!

Na mijn eerste kennismaking met de moestuin in mijn eigen tuin, waar ik al snel in de knoei kwam met ruimtegebrek. In mijn enthousiasme wilde ik al snel te veel verbouwen en was ik eigenlijk allang blij dat ik niet voor de vierkante meter was gegaan, maar voor 6 wisselbakken.
Maar voor het moestuin seizoen 2014 kan ik dus nog grootser gaan, nu nog bedenken hoe groot/klein en het het en wat en waar.
Ik denk dat ik wel weer bakken maak, 6 grote van 120 cm x 480 cm, of is dat te ambitieus?


Met de rest van het bouwterrein zijn we nu vooral bezig al de juiste potjes aan te schrijven om van dit braakliggend terrein een mooie (tijdelijke) plek te maken en het bouwbedrijf is druk het terrein aan het opruimen, zodat we straks vol aan de slag kunnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten