vrijdag 6 september 2013

Luie moeder

Gisteren lekker op het schoolplein gezeten met andere moeders, lekker kletsen over ditjes & datjes.
 Ik kreeg de vraag hoe ik dat toch allemaal doe met al mijn kinders antwoordde ik dat ik een hele "luie" moeder ben. Ik laat mijn kinderen, binnen hun kunnen, zo veel mogelijk zelf doen. Waarop een van de moeders reageerde dat ze, als ze dat doet zich een hele slechte moeder zou voelen.
Mijn reactie: Hoe kun je nou een slecht moeder zijn als je aan de zelfstandigheid van je kind werkt? Je zult er verbaasd van zijn hoeveel je kind allemaal al zelf kan, je moet alleen wel de tijd hebben, want iets leren duurt tijd.
Niet veel later kregen vanwege het warme weer alle kinders een ijsje op het schoolplein uitgedeeld, haar oudste komt naar haar toegelopen met de vraag of ze het ijsje uit de verpakking wilt halen: nee, probeer het zelf eerst maar. Kind probeert, piep dat het niet lukt, krijgt een tip hoe het wel zou kunnen en succes, het ijsje is uit de verpakking.
 Moeder en kind trots op zichzelf :)

Ondertussen thuis, dreutelt Treanneke lekker rond, met haar tekenboek en kleurpotloden, in haar mooie stippen jurk, die ze zelf heeft gepakt en aangedaan, heerlijk hoor, een luie moeder zijn ;)

1 opmerking:

  1. Super! Geniet van je voetjes omhoog van je kopje thee, zwangere, luie moeder :)

    BeantwoordenVerwijderen