maandag 23 september 2013

Nashipeertjes moes

Van de buren van mijn moeke een flinke zak nashiperen gekregen, ja peren, ze zien er uit als kleine appeltjes, maar smaken wel als zoete peertjes:


Omdat het zo'n flinke zak is kunnen krijgen we ze zo niet opgegeten voor ze rot zullen worden, dus vandaag maar eens er goed voor gaan zitten en schillen maar, en nog meer schillen, donders wat zijn ze klein, en nog meer schillen en natuurlijk de klokhuizen eruit gehaald en nog meer schillen. Halverwege de zak was ik het schillen beu en vond ik het wel genoeg!

Het maken van de moes gaat et zo als bij appelmoes maken:
Alle geschilde nashipeer kwartjes in een pan, bodempje water erbij, aan de kook brengen en lekker laten pruttelen op het vuur tot de peertjes zacht genoeg zijn om te pletten. Daarna om heerlijke zachte moes te maken heb ik mjn vergiet en een lepel gepakt om het hele zooitje door het vergiet geschraapt, tot er niets meer door het vergiet heen te duwen/ schrapen is.

De moes in potten gestopt en het restje eten we lekker warm op, omnomnom

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen