donderdag 5 juni 2014

Ring Sling


Vandaag slingringen binnen gekregen, om van een mooie geweven sjaal, een ringsling te maken.
Al jaren hangt deze mooie sjaal aan de kapstok en ik heb hem wel eens om mijn schouders gegooid, maar hij is te groot om hem als sjaal te gebruiken en de vorm leende zich er niet voor dat hij lekker over mijn schouders hing. 
Dus vandaag is hij onder de naaimachine gegaan en heb ik een uiteinde zo vast genaaid dat de rode ringen er stevig in vast zitten, zodat ik mijn baby er veilig in kan dragen. 
Eerst de stof gevouwen, zoals ik de vouw mooi vond en het pakketje stof niet te breed en niet te dik was. Daarna de stof zo vastgenaaid, met mijn jersey naalden in het machien. De ringen om de stof geschoven en op meerdere plekken een aantal keer de net genaaide stukken op elkaar genaaid, zodat er een tunnel ontstaat waar de 2 ringen in kunnen bewegen (op de foto de rode strook).
En zo werd mijn sjaal in nog geen kwartier tijd mijn eerste ringsling.
Ook alle grote broers en zus hebben even geprobeerd hoe dat zit en zijn dol enthousiast, ik wat minder, pfff zo'n 6-en-een-half! jarige is wel een stuk zwaarder dan een 2-maanden baby. Zus was zelfs zo enthousiast die deed een "ringsling-dansje" zittend in de ringsling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten